gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"ТВОРЧЕСКАТА ПЕЙКА"


picture

Публикувано на 11 ноември 2019 г.


НОВО АРТ ПРОСТРАНСТВО ПРЕД ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ
Младежите от неформална група „PLACEMAKER-и в действие“, в поредно партньорство със Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, преобразиха част от Централната алея пред входа на Художествената галерия в Силистра. Новото арт пространство, наречено от тях „Творческата пейка“, бе създадено в рамките на проект по конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ 2019 към Община Силистра.
Заедно с творците от DESTRUCTIVE CREATION и с приятелската подкрепа на Ученически парламент Силистра и на Студентски съвет към РУ „Ангел Кънчев“ филиал Силистра, активните млади хора се трудиха неуморно за (пре)създаването на още едно кътче в Силистра – този път с поглед към Художествената галерия. Атрактивните пейки внасят цвят и създават отношение към изкуството – 3 от тях изглеждат като художествени инструменти, а четвъртата представлява подписа на изявения силистренски скулптор и художник Павел Метеоров.
В рамките на проекта, младежите организират и културно събитие „Творческият ден“, което включва ателие по рисуване „Есенна творческа Силистра“ с участието на изявени деца-художници, както и концерт „Песенна творческа Силистра“ с участието на Вокална школа МЕГАТОН. Събитието ще се състои на 12 ноември (вторник), от 14:30 ч. пред Художествената галерия.
Заповядайте да творим и да се забавляваме заедно!

Силистра – това си ти!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6694
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6694