gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ЧЕТИРИ ПЕЙКИ ПО ПРОЕКТ "ТВОРЧЕСКАТА ПЕЙКА"


picture

Публикувано на 12 ноември 2019 г.


Четири пейки по проект „ТВОРЧЕСКАТА ПЕЙКА“ , песните на креативни млади силистренци и ентусиасти от различни възрасти създадоха събитие на входа на Художествената галерия
Младежите от неформална група „PLACEMAKER-и в действие“, в поредно партньорство със Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, преобразиха част от алея пред входа на Художествената галерия в Силистра. Новото арт пространство, наречено „Творческата пейка“, бе създадено в рамките на проект по конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“ 2019 към Община Силистра.
Творците от DESTRUCTIVE CREATION с приятелската подкрепа на Ученически парламент Силистра и на Студентски съвет към РУ „Ангел Кънчев“ - Филиал Силистра, активните млади хора се трудиха неуморно за (пре)създаването на още едно кътче в града ни. Атрактивните пейки внасят цвят и създават отношение към изкуството – 3 от тях изглеждат като художествени инструменти, а четвъртата представлява подписа на изявения силистренски скулптор и художник Павел Метеоров.
В рамките на проекта, младежите създадоха ателие по рисуване „Есенна творческа Силистра“ с участието на изявени деца-художници,под ръководството на Йордан Колев и Димитър Кулев, както и концерт „Песенна творческа Силистра“ с участието на Вокална школа МЕГАТОН с ръководител Миглена Илиева. Поздрави към творци, партньори и участници от името на кмета на общината поднесе Цветана Игнатова- директор дирекция“Хуманитарни дейности“ . Творческите амбиции на децата с призив да пазим създаденото бяха представени от Димитър Караджов. На събитието присъства и д-р Габриела Миткова от РУ на МОН.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6696
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6696