gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СНЦ "ДУРОСТОРУМ-ДРЪСТЪР-СИЛИСТРА" С ДВЕ СЪБИТИЯ В КРАЯ НА ЮНИ


picture

Публикувано на 24 юни 2020 г.


На 27 юни (събота), от 17:30 ч., на Самолета _Място, СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ организира Празник на открито за малки и големи „Да разКРАСИМ Силистра“. Програмата включва постановка на Драматично куклен театър Силистра, творчески работилници за рециклиране, забавни игри и концерт на Център за музика и изкуства „Мегатон“ на еко тематика.

По повод Международния ден на река Дунав – 29 юни (понеделник), екипът на Сдружението, заедно с доброволци, ще почисти участък от крайбрежната зона на реката – от пристанището в Силистра до Стария дъб в Дунавската градина. Почистващият поход стартира в 16 ч., а от 18 ч. около Стария дъб ще прозвучат тематични песни, посветени на реката, от младите таланти на вокална школа "Мегатон”.

Събитията са част от програмата _МЯСТО България – гражданска инициатива за облагородяване на публични пространства, която стартира през 2020 г. под името “Партньорство за красива и чиста България”. Програмата се реализира от Сдружение „БГ Бъди активен“ с подкрепата на Фондация „Кока-Кола“ и обхваща 6 града – Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Добрич и Силистра.

Местен партньор в проекта е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“.

Да разКРАСИМ Силистра!
Да разЧИСТИМ Силистра!
Да разДВИЖИМ Силистра!

Елате да се забавляваме заедно!

#промянатавъзможна #BGBeActive #ДуросторумДръстърСилистра


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7315
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7315