gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СПОРТЪТ, ИЗКУСТВОТО, ЕКИПНОСТТА СА ВАЖНИ В РАЗВИТИЕТО НА ПОДРАСТВАЩИТЕ


picture

Публикувано на 26 юни 2020 г.


В Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици/26-ти юни/, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивен информационен център по зависимости, съвместно с дирекция "Хуманитарни дейности" организираха информационна кампания "Заедно срещу наркотиците".
В Дунавския парк под мотото“Ваканция без дрога“ момчета и момичета на различна възраст се включиха в хепънинг, който целеше да представи на малолетните и непълнолетните различни забавления, някои от тях много поучителни- възможност за тестване на вниманието и рефлексите с алкоочила, подреждане на пъзели на тематична основа, рисунка на асфалт, съставяне на позитивни послания за неупотреба на наркотични вещества, много игри и занимания. Деца от футболен клуб "Доростол" демонстрираха своите умения по футбол в тренировка на тревата в парка. Своите послания за живот без зависимости отправиха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Мария Недялкова, която е и председател на ОбСНВ и МКБППМН.
Младите хора започнаха разговор с ръководството на общината по теми от ежедневието - развитието на града, особено местата за отдих и спорт, възможността да се развиват различни хобита и др. Денят е важен за подрастващите, защото носи посланието: Не на дрогата.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7326
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7326