gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

РЕТРОСПЕКЦИЯ НА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ НА СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 15 септември 2020 г.


Община Силистра реализира интересна и разнообразна празнична програма в чест на Кръстовден
Силистренци и гости на древния ни и красив град имаха възможност на открито да съпреживеят шест концерта- три от които реализирани в програмата на второто издание на конкурса за талантливи деца „Дунавски звезди“ под егидата на Йордан Марков и кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, с председател на журито Нели Рангелова. Почитателите на българския фолклор гледаха изпълненията на: ансамбъл „Силистра“ при НЧ“Доростол“, на Христо Косашки и спектакъла „Тайната Българе“ на ансамбъл „Българе“. Ансамбъл „Българе“ участва в празничните дни на града ни за трета поредна година благодарение на родолюбеца проф. д-р Иван Гаврилов, Община Силистра и благодеятели. В Силистра бе издигната още една плоча, ситуирана в района на Новата баня, в памет на историческата правда- възвръщането на Южна Добруджа в пределите на майка България.
За празника своето приятелство към хората в града ни поднесоха: дуетът Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Виктория Георгиева, трио „Елмина“с ръководител Лилия Пейчева , „До Ре Ми“ с ръководител Бонка Скорчелиева. Градският духов оркестър със своите изпълнения в Дунавския парк допринесоха за празничното настроение на всички.
Спортните постижения на БК“Доростол“ бяха споделени от сцената на пл.“Свобода“ със силистренската общественост и бяха връчени завоюваните отличията от клуба на кмета на общината и на дългогодишния спонсор на отборите „Елика –елеватор“ с благодарност и обещание за още победи.
Реализирани бяха изложби на открито от РБ“Партений Павлович“, театрална постановка под мотото „Не пресичай на червено“ от ДКТ.
Общински съвет – Силистра за трета поредна година продължи своята благотворителна кампания- курбан за здраве и благоденствие, който тази година бе раздаден на ползвателите на услуги в центрове и домове. На 14 септември с изключителна признателност и вълнение бяха отличени най- достойните – дарителите в кампанията срещу Ковид-19 по време на Тържествената церемония на ОбС- г-н Явор Георгиев, г-н Свилен Стоянов и г-н Руси Стратиев. Отличени за принос бяха доказани спортисти и общественици.
За здраве и благоденствие бе отслужена Божествена Св. литургия от Н.Впр. митрополит Антоний в съслужение с отци на Кръстовден. По традиция бе приготвен постен курбан за здраве и бе раздаден в църквата на миряните.
Всички културни институти посрещаха гостите на града с отворени врати.
Изпратени бяха поздравителни писма до побратимените градове на Силистра, до Почетните граждани през годините. Получени бяха много пожелания към местната власт от различни държавни, общински и неправителствени организации, от кметове на населени места по цял свят.
Еманация на дните на Силистра бе празничната заря от фойерверки.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7528
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7528