gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА "Институции #БезОтпадъци"


picture

Публикувано на 25 ноември 2020 г.


Община Силистра даде пореден добър пример към институции, фирми и граждани, като разположи кошове за разделно събиране на хартия и пластмаса на различни места в сградата на общинската администрация. Лично кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов демонстрира ЕКОотговорно поведение и обърна внимание на правилното изхвърляне на хартиените отпадъци.
📌 През ноември към инициативата на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" - Институции #БезОтпадъци се присъединиха още ЕГ „Пейо Яворов“, Адвокатска колегия – Силистра и Kreston Bulmar – офис Силистра.
♻️ Така отборът на ЕКОмислещи и ЕКОдействащи в града ни се увеличи, като се надяваме все по-голям брой хора да припознаят и споделят добрите начинания.
👉 Припомняме, че през лятото в кампанията се включиха и Център за кариерно ориентиране – Силистра, Областен информационен център – Силистра, Central Park – Силистра, Регионално управление на образованието – Силистра и Адвокатска кантора "Йовев" – Силистра.
Заедно с всички тях променяме нагласите по важната тема за разделното събиране на отпадъците и правим нашия град МЯСТО #БезОтпадъци, защото основната мисия, която споделяме чрез програмата Място България на Сдружение
BG Бъди активен
, е за по-чисти и по-красиви градове! 🌲
Ще продължаваме да правим и занапред #ПромянатаВъзможна!
Инициативата е част от проект "Партньорство за красива и чиста България" на Сдружение „Бг Бъди активен“ и се финансира от Фондация "Кока Кола".
Местен партньор в проекта е СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра", а дейностите в нашия град се осъществяват с подкрепата на Община Силистра.
❗️ Силистра - това си ти! ❗️
#ПромянатаВъзможна #БезОтпадъци #ЛесноНаЧисто
#ДуросторумДръстърСилистра

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7716
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7716