gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА СПОНСОРСТВО НА ОБЩИНСКИ ПРОЕКТ "НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО!" 2021


Публикувано на 20 септември 2021 г.


В инициативата се включват децата и екипът на ДГ"Роза"1 и 2
със събития в полза на маршрути утвърждаващи активността.
„Нестле България“ за трета година организира конкурс за спонсорство на общински проект, чиято цел е да промотира физическата активност и балансираното хранене в България; да мотивира българските граждани и гости на страната да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието си през цялата година. И тази година Конкурсът ще се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността и под мотото „Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!“
Община Силистра се включва в инициативата и отправя предизвикателство към жителите и гостите на града: Да бъдем активни!
В периода от 16-ти до 26-ти септември, всеки който желае може да измине ходейки пеша маршрут, които определи, за да се включи в предизвикателството.
/Правилата на конкурса бяха променени и актуализирани, съгласно противоепидемичните мерки./
До момента заявка за участие са направили 18 общини от страната разделени в категории по броя на населението. В раздел голяма община над 50 хиляди души е и Община Силистра. В събитието, съгласно регламента трябва да участват над 1000 души.
За да удостоверите участието си, трябва да направите снимка/и докато се изминава маршрута и да я/ги изпратите на имейл адрес: press@silistra.bg или в социалната мрежа Facebook на страницата на Община Силистра в съобщения, като по този начин ще бъде видим броя на хората, участвали в предизвикателството.
След приключване на Седмицата на мобилността (16-26 септември) информацията за участниците в инициативата ще бъде изпратена на организаторите.
Наградата в конкурса се присъжда на общината, представила най-добре проекта си, а финансирането е на стойност 20 000 лв. (двадесет хиляди лева ) за реализацията на проекта, който общината представя. Надяваме се на активност във всички детски градини, училища, спортни клубове, неформални групи и граждански организации, фирмени екипи, администрации и др. Идейното предложение на Община Силистра ще е за промяна в средата за почивка и спорт на местностите „Меджиди табия“ и „Орехова гора“.
3 общини, подгласници на победителя, ще получат поощрителни награди – дарение на продукти от Нестле България, които да се използват в полза на социално уязвими групи от обществото в съответната община.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=8524
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=8524