gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА" - ПРОЕКТ НА ЛАЙЪНС КЛУБ-ВИДИН


picture

Публикувано на 23 ноември 2021 г.


„България срещу диабета“ – проект на Лайънс клуб - Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28-те областни града
Вчера в залата на ОИЦ – Силистра се проведе обучение „Диабетни сестри“, като част от проекта „България срещу диабета“. В него взеха участие 20 мед. сестри от детски градини и училища на територията на община Силистра. Лектори на обучението бяха детски ендокринолози от Варна и Русе. Те запознаха здравните работници с особеностите на детския диабет и грижата за него в учебните заведения. В края на обучението организаторите подариха апарати за измерване на кръвната захар, които да бъдат използвани в учебните заведения с деца с диабет.
Основна цел на проекта е да се създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=8703
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=8703