gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОТЧИТАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКИЯ КОНКУРС "ДЪГА НА ТОЛЕРАТНОСТТА" 2022


picture

Публикувано на 17 май 2022 г.


Приключи ежегодният ученически конкурс за рисунка, есе и разказ „Дъга на толерантността“ 2022. През настоящата година бе обявен в края на месец март. Превърналият се в традиция цветен и обединяващ конкурс отново вдъхнови деца от Силистра и от различни краища на страната.
Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година и се организира от Община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси – Силистра в партньорство с Художествена галерия, град Силистра.
През тази година освен пъстрия свят на етносите, младите хора ни разкриха и своята мечта и представа за света, в който биха искали да живеят. Независимо от етническа и религиозна принадлежност, както и социален статус, ние сме преди всичко хора, които живеем на едно място, споделяме еднакви болки и радости и се стремим да има разбирателство и доверие помежду ни.
По регламент в конкурса ученици от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 10 клас имаха възможността да участват с рисунка, а по-големите ученици от 8 до 12 клас - с есе или разказ.
В настоящото издание се включиха над 120 ученици от община Силистра, градовете Алфатар, Дулово, Разград, Варна, Бургас, Сливен, Велико Търново, Сандански, София и Якоруда. Заедно с прекрасните рисунки, получихме ценни послания, прикрепени към тях.
Класирането на творбите бе извършено от комисия, назначена със заповед на кмета. Отличените ученици получиха грамоти и ваучери за покупка, а всички останали участници - диплом за участие, рекламни материали с лого на конкурса и почерпка. Наградният фонд е осигурен от Община Силистра.
Израз на уважение към труда и професионализма на учителите, които са стимулирали участието на своите възпитаници, бе благодарствен адрес до всеки един от тях от името на кмета на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов.
Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.
Призивът на организаторите към всички ученици е: „Продължавайте да рисувате пъстрия свят, разказвайте за толерантността и показвайте, че светът е за всички! Бъдете добри един към друг! Следете публикациите в сайта и фейсбук страницата на Община Силистра и не забравяйте, че конкурсът се обявява в периода февруари – март! Очакваме ви и догодина!“.
Публикуваме имената на всички наградени, които може да видите ТУК.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=9146
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=9146