gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОТНОВО НА ВЪРХА! МУРАД ОТНОВО ПРОСЛАВИ СИЛИСТРА!


picture

Публикувано на 05 декември 2022 г.


На 2 и 3 декември 2022г. в град София се проведе Деветата сесия на Ученическия институт на БАН. Бяха представени 51 проекта в различни сфери на научното познание – математика и информатика, биомедицина, биология, химия и екология, литература, история и изкуство.
Със своя проект за изследване на река Дунав се представи и Мохаммад – Мурад Халвани от Екоклуб „Пеликан“ към Обединен детски комплекс – Силистра.Това е трето поредно участие на Мурад в това престижно състезание, като на предишните онлайн издания е печелил второ място и Специална награда.
Тази година той успя да завоюва върха – безапелационно Първо място. Проектите бяха оценявани от висококвалифицирано жури от професори и доценти от БАН.
Почетният председател на журито академик Петър Кендеров лично поздрави Мурад за неговата разработка и работата му в партньорство с различни институции – Геологическия институти и Института по обща и неорганична химия на БАН, ИАОС – Русе, Басейнова дирекция – Плевен, което е допринесло за високата научна стойност на проекта и му пожела нови успехи.
Безкрайни благодарности за труда на Мурад и силната подкрепа на неговата учителка г-жа Йорданка Маринова!

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=9774
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=9774