gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА"


picture

Публикувано на 30 януари 2023 г.


На 27. 01. 2023г. е състоя „премиерата“ на "Китът и малката рибка" от Ерик Батут, историята е представена чрез театър Камишибай, в ролите 2. Г клас, а специални гости 1. В клас. Събитието се състоя в „малката зала“ на училищната библиотека в изпълнение на дейностите по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“ ,Модул 4 „Библиотеките като образователна среда“.
„Камишибай е японски театър в картинки и признат от ЮНЕСКО за национално културно наследство. Преоткрит е преди няколко десетилетия в Европа и Америка, като в последните години се използва като метод за развитие на езиковите умения при деца.
Камишибай е нещо вълшебно – история, театър, това е уникален начин за взаимодействие с публиката… накратко, това е прозорец към въображението.
Камишибай е артистична алтернатива за разказване на истории, приказки и всичко останало, което би ни развълнувало в нашата модерна реалност, изпълнена от електронни устройства, които поглъщат вниманието ни, виртуализират контакта ни с другите и ограничават въображението ни.“
*Основно училище "Иван Вазов"

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=9934
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=9934