Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от домакинствата на територията на община Силистра


разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване


Във връзка с изпълнение на договор Община Силистра уведомява всички жители на общината, че в партньорство с "Елтехресурс" АД (организация по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване организира кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ от домакинствата на територията на община Силистра.

В рамките на кампанията безплатно ще се приемат всички видове електрически и електронни уреди без значение от състоянието им, вида, размера, състоянието им, година на производство, търговската им марка и т.н. Могат да бъдат предавани напр: телевизори, хладилници, готварски, отоплителни и микровълнови печки, перални, сешоари, видокасетофони, телефони, компютри, монитори, съдомиялни и сушилни машини, миксери, пасатори, прахосмукачки, радио приемници, шевни машини, и друго електрическо и електронно оборудване, каeто работи на ел. ток или батерии. Услугата е безплатна за Вас и дори с малък бонус за клиентите – физически лица, под формата на ваучер от 2 до 10 лева в зависимост от големината на уреда, които могат да се използват при покупка от магазин “Технополис”.

Повече информация за видовете излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, за което може да се подаде заявка, е налична на интернет страницата на „Елтехресурс“ АД:
https://eltechresource.com/zaqvki-za-izvozvane.

По време на кампанията са определени общо три дати - една през м. декември, и две през м. януари, на които мобилни екипи ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване по заявки на граждани. Заявките се приемат ежедневно, включително и през почивните дни, на национален безплатен телефон 0800 14 100 (без код за населеното место) от 08:30 ч. до 19:30 ч. и на е. поща: order@makmetal.eu.

Датите, на които мобилен екип ще събират излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на посочените в заявките адреси са:

Гражданите могат да се запознаят с общите условия на кампанията на интернет адрес:
https://eltechresource.com/wp-content/uploads/2019/04/obshti_uslovia_kampania_IUEEO.pdf.

След периода на кампанията веднъж месечно всеки последен вторник от месеца до края на 2020 г, след предварителна заявка на национален безплатен телефон 0800 14 100 мобилен екип ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване на посочените в заявките адреси.

Община Силистра призовава гражданите притежатели на ИУЕЕО да се възползват от условията на кампанията, като по този начин спомогнат занамаляване на количеството депонирани отпадъци, пестене на суровини и ресурси и осигуряване на чиста околна среда на нас и нашите деца.