Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ "ЛАЗАР ИДЕ"


image 10157
Айдемирското НЧ "Родолюбие-2006" за поредна година ще проведе голям концерт по случай пролетните Християнски празници - Цветница, Лазаровден и Великден.
Той ще се състои на 01.04.2023г. от 10.00 часа, в центъра на с. Айдемир, на сцената пред НЧ "Родолюбие - 2006", а при лоши метеорологични условия ще се проведе в залата на Читалището. В празничния ден, под звуците на лазарските народни песни, хора и обичай, мало и голямо ще може да покаже своя талант в категория по избор. Целта на събитието е да се стимулират творческите заложби на различните поколения участници, а гостите от близо и далеч са повече от добре дошли, като входът е СВОБОДЕН.
С участие в концерта може да се включи всеки желаещ да представи своето виждане за едни от най-обичаните пролетни празници - Лазаровден и Великден. От НЧ "Родолюбие-2006" обявяват следните категории за участие с времетраене:
1. Участие с песен - до 10 минути;
2. Участие с танц - до 10 минути;
3. Участие с обичай "Лазаруване" - до 15 минути;
В пролетния концерт "Лазар иде" могат да вземат участие различни възрастови групи и институции, независимо дали са индивидуални или групови като детски градини, общообразователни, профилирани училища, школи по пеене, пенсионерски клубове, или хора, които искат да открият своя талант. Всички участници в концерта могат да се явят с повече от едно изпълнение в различните категории, условието е да не надхвърлят 15 минути.
За да се запишете за участие в пролетния концерт "Лазар иде" можете да изпратите имейл на читалището на rodolubie_aid@abv.bg до 27.03.2023г. В него е необходимо да посочите: наименование на изпълнението, име на участник/ци, възраст, населено място, институция, ръководител и телефон за връзка.
За въпроси се обръщайте към следните контакти: Дияна Илиева - 0895796564; Елена Иванова - 0898556126; Петя Стоянова - 0894432565;
Освен "музикалната" част на празника, Читалището ще организира и още едно много интересно събитие, а именно "Алеята на самодейното изкуство",където участие ще вземат творци от различен характер от Айдемир и региона. Така гостите на селото ще могат, освен да се насладят на концерта, да се докоснат и до техните творения, като някои от тях ще могат и да бъдат закупени.

Публикувано на: 28 март 2023 г. / Печат