Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Тържествено освещаване на параклис в село Йорданово


image 1031

На 18.07.2012г. бе извършено тържествено освещаване на параклис „Св. Емилиан Доростолски” в с. Йорданово от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий. Датата на освещаването е избрана по повод на 1650 годишнината от смъртта на Св. мъченик Емилиан Доростолски, роден и живял в гр. Доростол (днешна Силистра), починал на 18 юли 362г. Параклисът, носещ името на светеца, е изграден в сградата на неработещото вече селско училище.
На събитието в с. Йорданово присъстваха председателя на Общински съвет-Силистра, д-р Мария Димитрова, директор дирекция „Обща администрация“ при Община Силистра, Мирослава Червенкова, общински съветници.
След светата Литургия, водена от протосингела на епархията, отец Добри Чаков, председателят на Общински съвет- Силистра отправи поздравления към Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, присъстващите Божи служители, кмета и жителите на с. Йорданово и гости от други населени места.
Д-р Димитрова отправи пожелания от името на местната власт към обединените от християнската вяра да се събират заедно на всички празници и ги поздрави за силата, съхранила вярата им в Бог и църквата в тези трудни времена и обединила усилията им за изграждането на християнския параклис.

Публикувано на: 19 юли 2012 г. / Печат