Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Възстановен е пропадналият път до Поп Кралево


image 113

Завърши ремонтът на пропадналия участък от пътя на село Попкралево, където живеят стотина души и това е единствената връзка на селото с областния град, похвали се кметският наместник Иван Иванов.

В средата на юли след проливен дъжд от 60 литра на квадратен метър около 30 метра от пътната настилка на входа на селото се разцепи и свлече в близкия водоем. По спешност започна отводняване и укрепване на 180 метра от ската и на 117 метра от пътния участък, чиято основа е отмита от язовира и от стичащата се през пътя дъждовна вода. Това обясни инж. Ивелин Лозев, управител на фирмата-изпълнител „Стройпроект”. Насипани са близо 3 200 кубика ломен и трошен камък, както и 5 000 кубика пръст. Проби за влажност са вземани от всеки пласт на градежа, за да се гарантира устойчивостта на пътя. Обновеният участък е почистен от саморасли храсти и от бурени. Изградена е нова отводнителна система.

Ремонтните работи са на обща стойност от 195 хил. лв. Досега община Силистра е превела авансово 30 хил. лв. Но строителят е получил уверение, че цялата сума ще бъде издължена до края на календарната година.

Докладна записка по случая е изпратена в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет в началото на м. септември, припомни Валентин Драганов, главен инспектор по гражданска защита. Силистренската община очаква да бъде одобрена за финансиране на аварийния обект с около 200 хил. лв., според приложения към документите инженерен проект.

Публикувано на: 12 октомври 2009 г. / Печат