Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Множество вкусни добруджански гозби участваха в изложба на НЧ "Ламбриново - 2013"


image 2444

От най-малките до най-възрастните жители на село Полковник Ламбриново се включиха в изложбата - конкурс "Пъстра добруджанска трапеза", организирана от новосъздаденото в селото читалище. Богатата трапеза, чиято подготовка е започнала рано тази сутрин, изобилстваше от вкусни традиционни за региона гозби, които затрудниха изключително журито с председател г-жа Цветана Игнатова - началник на отдел "Култура" в Община Силистра.

По повод проявата, кметът на общината д-р Юлиян Найденов ще подари на самодейците фотоапарат, с който да заснемат всяко следващо значимо за селото събитие, както и книги за библиотеката на читалището. От негово име, председателят г-жа Николинка Горанова получи поздравителен адрес и саксия с димитровчета, които да красят двора на НЧ "Ламбриново - 2013".

Сред великолепните ястия бяха отличени следните: за най-оригинално и автентично ястие - булгур с пипер арме на Димитричка Тодорова; за най-добра аранжировка на плодове и зеленчуци - Янка Радуканова, Нела Събева и Теодора Филева; най-добра аранжировка на ястие - за часовник, изработен от хранителни продукти на Нела Събева; за най-пивко вино - на Филип Филев; за най-пивка ракия - Дафинка Кръстева.

Специалните награди за участниците бяха връчени за: най-малкия и най-възрастен кулинар, както следва - Николета Валериева и Йордана Кръстева; за най-вкусно ястие приготвено от мъж - на Филип Филев (лучник), Жеко Димитров (домашно сирене) и Дяко Атанасов (погача) ; най-вкусен десерт - хундички на Румяна Кулева.

Г-жа Цветана Игнатова поздрави участниците за майсторството, с което са приготвили характерните за региона ястия и сподели, че приветливостта и бодрият дух на жителите на селото оставя приятни спомени у всеки от гостите на празненството.

След като конкурсната част приключи, всички бяха поканени да опитат от примамливите блюда, както и от печеното агне - предоставено от общинския съветник Пламен Стефанов.

Публикувано на: 08 ноември 2014 г. / Печат