Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

"Пъстра добруджанска трапеза"


image 3266

Изложбата "Пъстра добруджанска трапеза" се организира за втори път, като тази година бе посветена на 75-годишнината от преименуването на селото от Алмали на Полковник Ламбриново.
Вкусни добруджански ястия участваха в изложба на НЧ "Ламбриново - 2013". В нея се включиха малки и големи, гостуващи от селата Смилец и Калипетрово, както и техните домакини-жителите от село Полковник Ламбриново. Те разказаха на гостите на изложбата за начина на приготвяне на добруджанските ястия.
Сред официалните гости на събитието бяха г-жа Денка Михайлова - зам.-кмет "Хуманитарни дейности", която поднесе от името на В.И.Д. кмет на Община Силистра - инж. Емил Гойчев поздравителен адрес, в които се казваше " С активната творческа и духовна дейност Вие имате принос за запазването и разцвета на националната култура" и кафемашина за нуждите на НЧ "Ламбриново - 2013". За повода присъстваха още г-н Ангел Желев - кметски наместник на с. Полковник Ламбриново, г-жа Цветана Игнатова - началник на отдел "Култура" и експерти от Община Силистра.
Всички гости имаха удоволствието да се любуват на музикалната програма и да вкусят от добре приготвените ястия.
Организатори на събитието са Дирекция "Хуманитарни дейности" и Народно читалище "Ламбриново - 2013".


Публикувано на: 08 ноември 2015 г. / Печат