Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

Пропада пътят на с. Поп Кралево, общината подготвя документи за укрепването му


image 40

Около 30 метра от пътната настилка на входа на село Поп Кралево е свлечена и има опасност да прекъсне единствената транспортна връзка със Силистра и останалите селища, алармира кметският наместник Иван Иванов.

Пътят е от четвъртокласната пътна мрежа, поддържа се от общината и е в добро състояние. Но при всеки проливен дъжд опасният участък, на входа на селото, събира вода и отмива почвата под настилката. Последното свличане е от средата на юли. Тогава за два-три дни в района са паднали 85 литра на квадратен метър валежи. Откъснат е половината от пътя, автомобилите се движат по запазената част от платното. Ерозионният процес е активен.

В селото живеят стотина възрастни хора, за които няма друг начин да стигнат до областния център, с тревога отбелязва кметският наместник.

Засега е направено спасително укрепване. Но мястото се нуждае от аварийно-възстановителни работи. Това е констатацията на комисията, наблюдаваща бедствения участък, съобщи Валентин Драганов – инспектор в Гражданска защита. С разпореждане на кмета Иво Андонов са поканени представители на фирма „Геозащита” – Плевен за становище и предписания. На тази основа ще бъде изработена останалата документация, необходима за кандидатстване пред правителството за финансиране на строителните дейности.

Публикувано на: 26 юли 2009 г. / Печат