Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

БЕ ПРЕДСТАВЕН ФИНАЛЪТ НА ПРОЕКТА "БЛАГОУСТРОЙСТВО НА ПАРК ЗА СПОРТ И ОТДИХ В Ж.К. "ДУНАВ" - УЛ. САН СТЕФАНО - УЛ. ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ" В СИЛИСТРА"


image 5481

В Силистра с демонстративни мачове между няколко отбора от ФК "Доростол" - р. 2006 г., които под ръководството на треньора Деян Дечев и неговите колеги са на трето място в завършилото първенство на Североизточната зона, бе представен финалът на проекта "Благоустройство на парк за спорт и отдих в Ж.К. "Дунав" - ул. Сан Стефано - ул. Генерал Колев" в Силистра".

Проектът стана факт чрез доброволно дарени средства и труд от добросърдечни граждани и фирми от град Силистра, и от други градове на страната, присъствали на събитието Пролетен бал 2017, организиран от Ротари клуб Силистра с президент 2016-2017 Николай Костов. Проектът е публично-частно партньорство и е реализиран от членове на Ротари клуб Силистра и техни партньори с помощта на Община Силистра и на кмета д-р Юлиян Найденов.

Проектът е дело на общинска администрация Силистра, но при кандидатстването му в ПУДООС в екоминистерството не е получил одобрение.

Със събраните от ротарианците средства и с общинска подкрепа бе облагороден един от най-големите обекти на открито в града, предвиден както за подрастващите, така и за представителите на по-възрастното поколение.

Районът е снабден с пейки и кошчета за отпадъци, има поставена метална маса за тенис, посадени са различни видове дървета, за съжаление част от тях са поругани от паркираните автомобили. На футболните отбори бяха подарени топки и съоръжения за тренировки, а на треньорите дъски за тактически инструктаж. Отличени с "Признание" на Ротари клуб Силистра бяха и двама досегашни членове на младежката структура Интеракт - Красимира Маринова и Георги Ряайковски, които завършиха училище и предстои да станат студенти.

ПРАВИМ РАЗЛИКАТА е девизът на Ротари Интернешънъл за 2017-2018 г., в която като президент на Ротари клуб Силистра е Павлин Иванов. Предстои финалът на един друг наш проект със светещите предупредителни знаци за пешеходни пътеки, които монтираме в момента на няколко места в града, най-често в близост до училища. Вървят проучвателни дейности и по най-новия проект - монтаж на системи за пречистване на питейна вода в няколко основни училища в Силистра.

Информация на Йордан Георгиев


Публикувано на: 12 юни 2018 г. / Печат