Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ДЪРЖАВЕН ЛИЧЕН ШАМПИОНАТ


image 6915

На 22-23.02.2020 година в София зала "Локомотив" се проведе Държавният личен шампионат в две възрастови групи: юноши и девойки до 18 години и младежи и девойки до 20 години. В това най- важно за годината състезание вземат участие добре подготвени и опитни състезатели. Преди самото състезание ръководството на БФСамбо обяви, че всички шампиони в различните теглови категории в двете възрастови групи автоматично придобиват право за участие в Европейското първенство, което ще се проведе през първата половина на месец април в България. От Силистра за столицата отпътува малка, но съставена от класни състезатели група, в която се открояват Гергана Златева и Йоанна Великова, завършващи през тази година обучението си в Спортно училище "Дръстър", състезателки с голям опит и огромен принос от медали с различна стойност за спортното училище и нашия град.
Гергана Златева се справи блестящо с всичките си съпернички като спечели убедително и решаващата среща за златото в категория до 44кг. Тя ще представя страната на Европейското първенство в гр.Панагюрище от 9-ти до 12-ти април тази година. Добре се справи и Йоанна Великова в кат.52 кг. ,но загуби решаващата схватка за излизане на финала, което автоматично я отпрати на среща за спечелване на бронзовия медал, който тя спечели.
Отлично се включи в печелившия тандем младата надежда на СК"Багаин" и спортното училище Стоян Стоянов. Макар че за пръв път играе във възрастовата група на юношите до 18 години той беше изключително убедителен и се отправи на финал в битка за златото в тежката категория плюс 87 кг. срещу опитният състезател на Локомотив, София. Стоян подходи към срещата отговорно и мобилизирано, което му позволи да поведе още в първата минута с 4 точки след атрактивно хвърляне. Само липсата на опит попречи на Стоянов да задържи спечеленото огромно предимство и завърши със сребърният медал още в дебюта си.
С подкрепата на своя треньор Неделчо Цвятков ученика от 10-ти клас в спортното училище премери сили с големите младежи до 20 години. Там също уверено се включи в разпределението на медалите в категория до 100кг. , където отново стигна до финала и въпреки че след оспорвана схватка отстъпи на по -опитен състезател направи много добро впечатление на треньора на националният отбор.
Крайната равносметка от 4 медала от 4 участника е повече от програма "максимум" според треньорите Цветан Цвятков и Стефан Стефанов, които ежедневно работят с над 40 деца ученици от 5-ти до 12-ти клас в Спортно училище"Дръстър", където са осигурени всички условия за водене на качествен учебен процес и специализирана подготовка по самбо и джудо.
БагаинПрес


Публикувано на: 26 февруари 2020 г. / Печат