Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

ОБЩИНА СИЛИСТРА, АСК "ТОНИ СТАРТ" И АВТОМОБИЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДОХА ИСТИНСКИ ШОУ НА ПИСТАТА В С. КАЛИПЕТРОВО


image 7345
В двата почивни дни се проведе Вторият национален шампионат по автокрос с участието на 26 автомобила , които се състезаваха в квалификация - дивизия бъги и супер бъги. С успех финишираха 20 автомобила, които определиха и крайното класиране. Състезанието завърши в присъствието на много фенове на спорта, не липсваха кризисни моменти, напрежение на пистата и майсторството на пилотите .
На върха в отборното класиране достойно застана отборът на АСК "София" - град София, на второ място е АСК "Тони старт"- гр. Силистра , а трети в крайното класиране са пилотите на АСК"Яворов" - гр. Чирпан.
В категорията супер бъги първи, с най- висок брой точки, е Огнян Атанасов от АСК "София", втори Петко Илиев от АСК"Яворов" , а трети е Григорий Стефанов от АСК "София".
В дивизия бъги на първото място ,с най-голям брой точки ,е Димитър Калев от АСК "Тони старт", втори е Бойко Янков от АСК "Яворов", а трети е Галин Георгиев от АСК "Тони старт".
Община Силистра и тази година осигури наградите на пилотите- купи, грамоти за участие и терен за състезанието. Състезанието донесе много емоции на феновете и завърши без инциденти на пистата.

Публикувано на: 05 юли 2020 г. / Печат