Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА, Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ ПОЗДРАВИ ПЕНЮ НИКОЛОВ, ЖУРНАЛИСТ, НОСИТЕЛ НА ЗВАНИЕТО "ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СИЛИСТРА" - 2016 Г.


image 7804
На 2 януари тази година Пеню Николов навърши 70 години. Събитието бе отбелязано сред роднини, приятели и колеги. Днес на среща по повод празника д-р Юлиян Найденов и г-жа Мария Недялкова поднесоха своето уважение и пожелания към юбиляря.
Пеню Николов живее в Силистра от 1974 година. Първоначално започва работа в Окръжния профсъюзен дом на културата като завеждащ "Методически кабинет". Неговите ангажименти са като ръководител на самодеен театрален състав. Сътрудничил е и на професионалния театър. За професионалните организации е подготвял сценарии за художествени, забавно-увеселителни и публицистични програми. Докато работи в профсъюзния дом, е и кореспондент на националното списание "Български профсъюзи". По-късно постъпва на работа във в. "Силистренска трибуна". Членува в някогашния Клуб на младата художествено-творческа интелигенция и участва в неговата работа. Член на Съюза на българските журналисти. Като кореспондент на Българската телеграфна агенция работи повече от 30 години.
Пеню е доайен на силистренската журналистика, мерило за почтеност, професионализъм, добронамереност и колегиалност.

Публикувано на: 05 януари 2021 г. / Печат