Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СИЛИСТРА ПРАЗНУВА 10-ТИ ФЕВРУАРИ - ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО, ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ


image 7872
Тази година се навършват 143 години от навлизането на руската армия и основаването на нова местна администрация, която да създава нов ред за свободолюбивите силистренци.
В утрото бе отслужен молебен за здраве и благоденствие от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков и духовници, в присъствието на д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра и неговия екип, на председателя на Общинския съвет - д-р Мария Димитрова и съветници, на областния управител Ивелин Статев и администрация и жители на общината.
Доростолският владика Яков говори за важността на изразяването на благодарност към предците ни. Самият той изрази признателност към местните и държавната власти за добронамереното приемане и сътрудничество.
На паметната плоча на ул. "Омуртаг" , под звуците на Градски духов оркестър, бяха поднесени венци и цветя в прослава и преклонение пред героите. На караул бяха Виктория Бенова и Ивелин Киров от Клуб "Горди българчета " с ръководител Стоянка Димитрова. Събитията са организирани от Община Силистра, Доростолската епархия, Общинските комитети "Васил Левски" и "Христо Ботйов".

Публикувано на: 10 февруари 2021 г. / Печат