Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ" ПРЕДСТАВИХА НОВА КНИГА НА Д-Р ЙОРДАН КАСАБОВ


image 8156
Представянето на най-новата книга на д-р Йордан Касабов "Скритият Бог. Древна българска същност" се състоя на 27 април пред Регионална библиотека "Партений Павлович". Изследователският труд е посветен на българщината и нейната дълголетна история и е приносен за укрепване на националната ни идентичност. Авторът разказа интересни факти, свързани с историята на българите преди 8 000 години, припомни, че те са едни от най-древните народи, с богата история и култура. Въпреки че много от свидетелствата за това са загубени през вековете, д-р Касабов сподели, че все още има много факти за изследване.
Представените постижения в сферата на науката, културата и старите народни обичаи са онагледени с повече от 400 изображения, разкриващи хилядолетната духовна и материална култура на българите. Етнологът д-р Касабов сподели, че материалната култура е запазила българската ни идентичност в столетия на чуждо господство. Изложените предмети от българския национален бит с характерните символи, постерите с изображения и интересните разяснения на д-р Касабов създадоха празнична атмосфера и стремеж на присъстващите да се запознаят със съдържанието на книгата.
Премиерата на "Скритият Бог. Древна българска същност" бе свързано и с юбилея на д-р Йордан Касабов. Екипът на Регионална библиотека "Партений Павлович" пожелава на автора да запази духовността и устрема си в новите изследователски търсения!
* Регионална библиотека "Партений Павлович"

Публикувано на: 28 април 2021 г. / Печат