Община Силистра

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

СНЦ "ДУРОСТОРУМ-ДРЪСТЪР-СИЛИСТРА" СЕ ВКЛЮЧВА ОТНОВО В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА "ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ" С МОТОТО "ЯМ СТЪЛБИ ЗА ЗАКУСКА"


image 8157
🏃‍♂️🏃‍♀️ Заседналият начин на живот и слабата физическа активност могат да се отразят негативно на здравето, благополучието и качеството на живот на хората. 🏃‍♀️ Дългосрочната карантина по време на първия, втория и третия локдаун тази година е предпоставка за допълнителен стрес и е изпитание за психичното здраве на гражданите. 🏃‍♂️ Физическата активност и техниките за релаксация могат да бъдат ценни инструменти, които да ни помогнат да запазим спокойствие и да продължим да опазваме здравето си през всички сезони.
💚 А знаете ли, че имате нужда само от 30 минути умерена физическа активност на ден?
✅ Съществуват лесни начини, чрез които можете да направите физическата активност част от ежедневието си, без това да ви коства време или средства. Днес ние решихме да сме физически активни и изкачихме 👣 329-те стълби към Крепостта като алтернатива на ежедневното използване на асансьора. Така, една сериозна агитка от хора, водещи здравословен начин на живот, взехме своето "лекарство" - движението и стълбите и отбелязахме Световния ден без асансьори!
👉 Отбележете и Вие #NoElevatorsDay днес и дайте мотивация на тялото си това да се случва ежедневно! Ето как:
👉 Изберете стълбите - в блока, към работното място, към училище, по време на разходката си през деня или прибирайки се у дома! Изкачете стълби, пребройте ги и ни напишете коментар! А ние ще сметнем колко стълби "е изкачила Силистра" днес!
👉 Включвайки се в инициативата на
BG Бъди активен
, ще напомним на всички, че активният начин на живот и движението ни носят не само здраве, но и повече продуктивност, усмивки и разбира се - пролетно настроение!

Публикувано на: 28 април 2021 г. / Печат