Община Силистра с нов официален интернет сайт "silistra.egov.bg".

След 10 април този сайт ще бъде неактивен!

Начало | Общинска собственост | Профил на купувача | Защита на лични данни

КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ "ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА"-2022


image 9562
Село Сребърна, община Силистра, и през тази година ще събере кулинарни майстори и самодейци, за да покажат автентичните вкусове и обичаи на региона с традиционния и придобил широка популярност фестивал "Гозбите на Добруджа".
Събитието ще се проведе на 8 октомври 2022 г., събота, от 10.30 часа на площада пред читалището в село Сребърна. Като част от Културния календар на Община Силистра, проявата се организира от Община Силистра, Кметство с. Сребърна и НЧ "Възраждане - 1940", с. Сребърна.
Кулинарният фестивал стартира през 2012 г. като "Празник на гърнетата", с идеята и съдействието на Сдружение "Общности, опознаване, култура".
От 2013г. фестивалът вече носи името "ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА".
В атрактивното кулинарно събитие ще вземат участие 15 групи от общините Силистра, Ситово, Кайнарджа, Шумен, Каварна, Чуканеще-Румъния, както и от пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници.
Жури в състав от трима души с председател етнологът д-р Йордан Касабов ще оценява ястията в три категории - чорби, основни ястия, десерти.
Отличените участници в конкурсите ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.
Гост- изпълнител на фестивала ще бъде фолклорната певица Нелина.
Заповядайте на 8 октомври 2022 г. /събота/ от 10.30 часа в село Сребърна на кулинарен фестивал под патронажа на д-р Юлиян Найденов - Кмет на Община Силистра!

Публикувано на: 05 октомври 2022 г. / Печат