gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Възстановен е пропадналият път до Поп Кралево


picture

Публикувано на 12 октомври 2009 г.


Завърши ремонтът на пропадналия участък от пътя на село Попкралево, където живеят стотина души и това е единствената връзка на селото с областния град, похвали се кметският наместник Иван Иванов.

В средата на юли след проливен дъжд от 60 литра на квадратен метър около 30 метра от пътната настилка на входа на селото се разцепи и свлече в близкия водоем. По спешност започна отводняване и укрепване на 180 метра от ската и на 117 метра от пътния участък, чиято основа е отмита от язовира и от стичащата се през пътя дъждовна вода. Това обясни инж. Ивелин Лозев, управител на фирмата-изпълнител „Стройпроект”. Насипани са близо 3 200 кубика ломен и трошен камък, както и 5 000 кубика пръст. Проби за влажност са вземани от всеки пласт на градежа, за да се гарантира устойчивостта на пътя. Обновеният участък е почистен от саморасли храсти и от бурени. Изградена е нова отводнителна система.

Ремонтните работи са на обща стойност от 195 хил. лв. Досега община Силистра е превела авансово 30 хил. лв. Но строителят е получил уверение, че цялата сума ще бъде издължена до края на календарната година.

Докладна записка по случая е изпратена в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет в началото на м. септември, припомни Валентин Драганов, главен инспектор по гражданска защита. Силистренската община очаква да бъде одобрена за финансиране на аварийния обект с около 200 хил. лв., според приложения към документите инженерен проект.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=113
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=113