gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Председателят на Общинския съвет в Силистра и заместник-кметът "Хуманитарни дейности" уважиха празника на читалище "Васил Левски" в Българка


picture

Публикувано на 18 юли 2015 г.


В чест на годишнината от рождението на националния герой и революционер Васил Левски и 25-та годишнина на фолклорната група в село Българка се състоя голямо тържество, на което официални гости бяха председателят на Общинския съвет в Силистра д-р Мария Димитрова, заместник-кметът г-жа Денка Михайлова, общинският съветник г-н Константин Стоилова и кметският наместник на село Срацимир - г-н Йорго Славов.

Събитието откри домакинът - кметският наместник на село Българка г-н Тодор Маринов. Д-р Мария Димитрова изрази своето особено вълнение, и подчерта, че благодарение на председателя на читалището - г-н Дочо Титев и читалищните дейци, днешното събитие нямаше да е факт. Тя отбеляза още, че никой не би могъл да направи този ден специален, освен самите хора, които се отдават на мисията да съхраняват традициите и да предават обичта към фолклора на своите деца и внуци.

Г-жа Денка Михайлова също поднесе своите благодарности за всеотдайността на всички читалищни дейци. "С прекрасните си носии, днес Вие приличате на цветна градина и носите наслада за очите и душата" - допълни още Михайлова. Тя предаде поздравленията от името на Кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

В богатата фолклорна програма участваха колективи от региона, както и от село Садина, Разградска област, откъдето са корените на част от населението на село Българка.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3018
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3018