gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Пропада пътят на с. Поп Кралево, общината подготвя документи за укрепването му


picture

Публикувано на 26 юли 2009 г.


Около 30 метра от пътната настилка на входа на село Поп Кралево е свлечена и има опасност да прекъсне единствената транспортна връзка със Силистра и останалите селища, алармира кметският наместник Иван Иванов.

Пътят е от четвъртокласната пътна мрежа, поддържа се от общината и е в добро състояние. Но при всеки проливен дъжд опасният участък, на входа на селото, събира вода и отмива почвата под настилката. Последното свличане е от средата на юли. Тогава за два-три дни в района са паднали 85 литра на квадратен метър валежи. Откъснат е половината от пътя, автомобилите се движат по запазената част от платното. Ерозионният процес е активен.

В селото живеят стотина възрастни хора, за които няма друг начин да стигнат до областния център, с тревога отбелязва кметският наместник.

Засега е направено спасително укрепване. Но мястото се нуждае от аварийно-възстановителни работи. Това е констатацията на комисията, наблюдаваща бедствения участък, съобщи Валентин Драганов – инспектор в Гражданска защита. С разпореждане на кмета Иво Андонов са поканени представители на фирма „Геозащита” – Плевен за становище и предписания. На тази основа ще бъде изработена останалата документация, необходима за кандидатстване пред правителството за финансиране на строителните дейности.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=40
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=40