gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОБЩИНА СИЛИСТРА И ЦЕНТЪР ЗА ТВОРЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НАГРАЖДАВАТ ДВАМА УЧЕНИЦИ С ПЪЛНИ СТИПЕНДИИ ЗА КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР ПРЕЗ 2018 Г.


picture

Публикувано на 17 януари 2018 г.


Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Силистра и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе.
Конкурсът се провежда в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Силистра и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара.. 
За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Силистра с интереси в наука, технологии и владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми: 
Тема 1: Създадено за Космоса - използвано на Земята. 
Тема 2: Космическите пионери. 
Тема 3: Спорт в Космоса. 
Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок. Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят
Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg.
За допълнителни въпроси могат да пишат на spacecamp@cct.bg или да се свържат с организаторите на телефон 0882 506 425.
Ето и малко повече информация за космическия лагер:
Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. 
Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други. 
Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5107
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5107