gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОБЩИНА СИЛИСТРА, АСК "ТОНИ СТАРТ" И АВТОМОБИЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ СЪЗДАДОХА ИСТИНСКИ ШОУ НА ПИСТАТА В С. КАЛИПЕТРОВО


picture

Публикувано на 05 юли 2020 г.


В двата почивни дни се проведе Вторият национален шампионат по автокрос с участието на 26 автомобила , които се състезаваха в квалификация – дивизия бъги и супер бъги. С успех финишираха 20 автомобила, които определиха и крайното класиране. Състезанието завърши в присъствието на много фенове на спорта, не липсваха кризисни моменти, напрежение на пистата и майсторството на пилотите .
На върха в отборното класиране достойно застана отборът на АСК „София“ – град София, на второ място е АСК „Тони старт“- гр. Силистра , а трети в крайното класиране са пилотите на АСК“Яворов“ – гр. Чирпан.
В категорията супер бъги първи, с най- висок брой точки, е Огнян Атанасов от АСК „София“, втори Петко Илиев от АСК“Яворов“ , а трети е Григорий Стефанов от АСК „София“.
В дивизия бъги на първото място ,с най-голям брой точки ,е Димитър Калев от АСК „Тони старт“, втори е Бойко Янков от АСК „Яворов“, а трети е Галин Георгиев от АСК „Тони старт“.
Община Силистра и тази година осигури наградите на пилотите- купи, грамоти за участие и терен за състезанието. Състезанието донесе много емоции на феновете и завърши без инциденти на пистата.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7345
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7345