gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ДЕНИСА ДИМИТРОВА С АВТОРСКА ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА


picture

Публикувано на 14 септември 2020 г.


Честит и светъл празник на Силистра - Кръстовден!
От 14 до 30 септември Дениса Димитрова подарява на съгражданите си възможността да разгледат нейната авторска фотографска изложба.
Изложбата съдържа 13 фотоса и ще бъде изложена пред Регионална библиотека „Партений Павлович”.
Дениса Димитрова е родена в град Силистра, завършва ПМГ "Св. Климент Охридски" през 2016 година, а 4 години по-късно се дипломира със специалност Фотография от Ковънтри Юнивърсити във Великобритания. Проекти, които тя създава по време на обучението си там, са запазени като пример за следващи студенти.
Ковънтри е студентски град, в който учат и работят хора от най-различни националности. Разнообразието от хора, които прииждат всяка година в града, по една или друга причина, е повод за нарастването на културния живот в града и довежда града до приза столица на културата за 2021 година.
Проектът „Ковънтри – град на култура“, който Дениса създава по време на втората година от обучението си в университета, показва разнообразието от хора от различни държави, събрали се да живеят там. Част от хората, снимани в тази поредица, тя среща на събития, други спира на улицата, заинтересована от техния моден стил, а трети намира в социалните мрежи. По-късно проектът е номиниран за публикуване в британския вестник The Times, в секция Good University Guide. Отделни снимки от проекта могат да бъдат видяни на рекламни брошури, както и на официалния уебсайт с цел реклама на университета.
Част от 4-годишното си обучение, Дениса прекарва в модната столица Милано, където специализира във визуални изкуства и мода. По време на престоя си в Италия тя работи с модни дизайнери като заснема техните дрехи и аксесоари.
Лято 2017 Дениса прекарва в американски лагер в щата Ню Йорк, където тя самата преподава фотографските си умения на деца във възраст от 8 до 16 години.
През януари 2020 година Дениса има честта да бъде поканена в Галерията на Фотографите в Лондон, където представя пред местната публика нейното виждане за известни творби на фотографи като Guy Bourdin, Cindy Sherman, Martin Parr и други.
Дениса Димитрова е участвала и организирала и други изложби във Великобритания.
*Регионална библиотека "Партений Павлович"-Силистра

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7525
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7525