gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА, Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ ПОЗДРАВИ ПЕНЮ НИКОЛОВ, ЖУРНАЛИСТ, НОСИТЕЛ НА ЗВАНИЕТО "ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СИЛИСТРА" - 2016 Г.


picture

Публикувано на 05 януари 2021 г.


На 2 януари тази година Пеню Николов навърши 70 години. Събитието бе отбелязано сред роднини, приятели и колеги. Днес на среща по повод празника д-р Юлиян Найденов и г-жа Мария Недялкова поднесоха своето уважение и пожелания към юбиляря.
Пеню Николов живее в Силистра от 1974 година. Първоначално започва работа в Окръжния профсъюзен дом на културата като завеждащ „Методически кабинет”. Неговите ангажименти са като ръководител на самодеен театрален състав. Сътрудничил е и на професионалния театър. За професионалните организации е подготвял сценарии за художествени, забавно-увеселителни и публицистични програми. Докато работи в профсъюзния дом, е и кореспондент на националното списание „Български профсъюзи”. По-късно постъпва на работа във в. „Силистренска трибуна“. Членува в някогашния Клуб на младата художествено-творческа интелигенция и участва в неговата работа. Член на Съюза на българските журналисти. Като кореспондент на Българската телеграфна агенция работи повече от 30 години.
Пеню е доайен на силистренската журналистика, мерило за почтеност, професионализъм, добронамереност и колегиалност.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7804
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7804