gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СИЛИСТРА ПРАЗНУВА 10-ТИ ФЕВРУАРИ - ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО, ПРИ СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ


picture

Публикувано на 10 февруари 2021 г.


Тази година се навършват 143 години от навлизането на руската армия и основаването на нова местна администрация, която да създава нов ред за свободолюбивите силистренци.
В утрото бе отслужен молебен за здраве и благоденствие от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков и духовници, в присъствието на д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра и неговия екип, на председателя на Общинския съвет - д-р Мария Димитрова и съветници, на областния управител Ивелин Статев и администрация и жители на общината.
Доростолският владика Яков говори за важността на изразяването на благодарност към предците ни. Самият той изрази признателност към местните и държавната власти за добронамереното приемане и сътрудничество.
На паметната плоча на ул. “Омуртаг“ , под звуците на Градски духов оркестър, бяха поднесени венци и цветя в прослава и преклонение пред героите. На караул бяха Виктория Бенова и Ивелин Киров от Клуб „Горди българчета „ с ръководител Стоянка Димитрова. Събитията са организирани от Община Силистра, Доростолската епархия, Общинските комитети „Васил Левски“ и „Христо Ботйов“.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7872
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7872