gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОНЛАЙН ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНА СИЛИСТРА, ПОСВЕТЕНА НА 3 МАРТ - 143 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ "СИЛИСТРА ПРАЗНУВА С БЪЛГАРСКА ШЕВИЦА"


Публикувано на 15 февруари 2021 г.


Скъпи приятели,
„Силистра празнува с българска шевица“ е инициативата на Община Силистра, с която ще отбележим най-светлата дата за българите по цял свят - 3-ти март – Национален празник на България. На този свят ден изразяваме нашата признателност към подвига на героите, отдали живота си за свободата на България!
Тази година Община Силистра Ви приканва да се включите в онлайн инициативата, с която ще покажем красотата и багрите на българската носия – символ на уникалната ни култура и фолклор. Днес познанието за бита и традициите на родния край, самобитността и специфичната културна история на страната ни е мост, емоционална връзка със земята и българските корени. Нека с уникалните си и богати на багри и шевици носии, покажем магията на българската душевност! Тя е оцеляла и ще пребъде, въпреки изпитанията, на които е била подложена.
За да се включите в инициативата е необходимо:
• Да направите снимка пред любими места, културно-исторически обекти, природни забележителности.
• Да изпратите своите снимки със съобщение във Фейсбук страницата на Община Силистра, като ни посочите своите имена с кратко послание до 3 март 2021 г.
• Участието няма конкурсен характер. Идеята е да бъдем заедно и да покажем красотата на един от най-ярките символи на България – българската шевица.
Очакваме Вашите снимки!
„Силистра празнува с българска шевица“!
Да споделим своята радост и гордост, че сме потомци на славен и борбен народ!

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=7900
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=7900