gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СНЦ "ДУРОСТОРУМ-ДРЪСТЪР-СИЛИСТРА" СЕ ВКЛЮЧВА ОТНОВО В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА "ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ" С МОТОТО "ЯМ СТЪЛБИ ЗА ЗАКУСКА"


picture

Публикувано на 28 април 2021 г.


🏃‍♂️🏃‍♀️ Заседналият начин на живот и слабата физическа активност могат да се отразят негативно на здравето, благополучието и качеството на живот на хората. 🏃‍♀️ Дългосрочната карантина по време на първия, втория и третия локдаун тази година е предпоставка за допълнителен стрес и е изпитание за психичното здраве на гражданите. 🏃‍♂️ Физическата активност и техниките за релаксация могат да бъдат ценни инструменти, които да ни помогнат да запазим спокойствие и да продължим да опазваме здравето си през всички сезони.
💚 А знаете ли, че имате нужда само от 30 минути умерена физическа активност на ден?
✅ Съществуват лесни начини, чрез които можете да направите физическата активност част от ежедневието си, без това да ви коства време или средства. Днес ние решихме да сме физически активни и изкачихме 👣 329-те стълби към Крепостта като алтернатива на ежедневното използване на асансьора. Така, една сериозна агитка от хора, водещи здравословен начин на живот, взехме своето “лекарство” - движението и стълбите и отбелязахме Световния ден без асансьори!
👉 Отбележете и Вие #NoElevatorsDay днес и дайте мотивация на тялото си това да се случва ежедневно! Ето как:
👉 Изберете стълбите - в блока, към работното място, към училище, по време на разходката си през деня или прибирайки се у дома! Изкачете стълби, пребройте ги и ни напишете коментар! А ние ще сметнем колко стълби “е изкачила Силистра” днес!
👉 Включвайки се в инициативата на
BG Бъди активен
, ще напомним на всички, че активният начин на живот и движението ни носят не само здраве, но и повече продуктивност, усмивки и разбира се - пролетно настроение!
#Usethestairs
#noelevatorsday
#ДуросторумДръстърСилистра

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=8157
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=8157