gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

БАЛЕТ "АКСЕЛ" С ЧЕТИРИ КУПИ ОТ НАЦИОНАЛЕН ТАНЦОВ КОНКУРС В ГОРНА ОРЯХОВИЦА


picture

Публикувано на 08 юни 2021 г.


Модерен балет "Аксел" към ЦПЛР ОДК - Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в III Национален танцов конкурс "Танцова въртележка", който се проведе от 4 до 6 юни 2021 г. в салона на Народно читалище “Напредък-1869”, град Горна Оряховица. За чудесното си представяне школата беше отличена с общо четири награди.
Организатори на танцовата надпревара бяха Община Горна Оряховица и Народно читалище “Напредък-1869” - Горна Оряховица. В третото издание на конкурса взеха участие около 450 танцьори от Велико Търново, Русе, София, Лясковец, Търговище, Варна, Добрич, Дебелец, Габрово и Горна Оряховица. Участиците от 19 танцови школи от страната се състезаваха в стилове "класически балет", "съвременни танци" и "характерни танци", разделени в четири възрастови групи. На сцената на читалището те изпълниха общо 203 танца в категории "соло", "дует/трио", "група" и "формация". Изпълненията бяха оценявани от жури, съставено от специалисти в областта на балетното и сценичното танцово изкуство: Цветанка Гергинова - председател и членове - Захари Нанков и Мирослав Димитров.
Балет "Аксел" беше единственият представител от гр. Силистра и участва за първи път в конкурса "Танцова въртележка". Балетът се състезава в стил "съвременни танци" с общо девет изпълнения, едно от които солово. В конкурса участваха 24 от чаровните балерини на "Аксел" на възраст от 11 до 18 години. В условията на голяма конкуренция и отлична подготовка на всички участици, момичетата на Адриана Мумджиева показаха високо ниво и представиха достойно град Силистра и школата по балет.
За отличното представяне на балет "Аксел" бяха присъдени следните награди:
• 3-ро място за танц "Сбогуване" в категория "група", възрастова група от 12 до 15 г.
• 3-то място за танц "Мисли" в категория "група", възрастова група от 12 до 15 г.
• 3-то място за танц "Темпо" в категория "група", възрастова група над 16 г.
• 3-то място за танц "Dark day" в категория "формация", възрастова група над 16 г.
Хореографиите на балет "Аксел", взели участие в националния конкурс в Горна Оряховица, ще бъдат представени и на заключителния концерт-спектакъл, който школата подготвя по случай края на учебната година. Концертът ще се състои на 8 юни 2021 г. на сцената на Драматичния театър от 18:00 часа. Входът е с покани на стойност 3 лв., които могат да бъдат закупени на място, непосредствено преди събитието.

Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=8274
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=8274